Мигдаль вважається найкращим джерелом рослинного білка. У ньому міститься велика кількість амінокислот. Ядра містять мінерали, корисні для здоров'я кісткової системи, а також марганець, магній та фосфор. Крім того, насіння містить вітаміни E, B і ферменти.13 серп. 2020р.
Скільки мигдальних горіхів потрібно з'їдати щодня?
Добова норма солодкого мигдалю для дорослої людини – це 8-10 горішків (30-50 г на день). Винятком є гіркий сорт. Він містить глікозид амігдаліну, здатний розкладатися на цукор, бензальдегід та ціаністий водень (отрута). Без термічної обробки гіркий горіх вживати заборонено.
Що станеться з організмом, якщо є мигдаль щодня?
У горіху багато незамінних жирних кислот омега-3 – зокрема, альфа-ліноленової. У комплексі з антиоксидантами омега-3 піклується про здоров'я мозку: покращує пам'ять, нормалізує когнітивні функції, оберігає від розвитку всіляких розладів тієї ж депресії..