У своєму складі сир Гауда містить амінокислоти лізин та метіонін, вітаміни групи В, А, Е, С та D. Вживання сиру Гауда переважно сприятливо впливає на шкірні покриви, кісткову тканину, розумові здібності та зір.
У чому особливість сиру Гауда?
Особливості сиру щільна текстура, ніжно-жовтий відтінок, а смак – горіховий, з фруктовими нотками, трохи пряний. Традиційно сир випускається із молока жирністю від 3,7%, але існують і знежирені варіанти. Характерна ознака Гауди – велика кількість круглих очей невеликого розміру.
Чим сир Гауда відрізняється від звичайного?
Гауда легкий сир із м'яким кремовим смаком. Чим більше зрілий сир, тим більше змінюється його характер. Він набуває сильнішого аромату і стає суші. Особливим різновидом цього сиру є «Голландський майстер», який визріває майже рік.