Відповідь на запитання, чим закушують коньяк у пристойному суспільстві, дуже проста – нічим. Відповідно до етикету та правила 3 "С" до коньяку правильно подавати лише кави та сигару (Cafe, Cognac, Cigare). Французи до молодих коньяків віком до 10 років можуть запропонувати паштет чи шоколад.12 січ. 2019р.
Чим краще закушувати коньяк, щоб не сп'яніти?
Ваше завдання – не пити натще. Їжа в шлунку дещо уповільнить всмоктування алкоголю в кров, а отже, сп'яніння буде поступовим. Наголос варто зробити на білкові (наприклад, курячі яйця, грецький йогурт) продукти, банани, вівсянку, жирну рибу, макарони або рис.
Який сир поєднується з коньяком?
Сири підійдуть м'які та напівтверді – едам, рокфор, гауда, чеддер, горгонзола (Особливо з медом). Інші хороші закуски для коньяку – крем-чіз, наприклад маскарпоне, а також чізкейк.