Що можна різати на дерев'яні дошки?
Дошки і ножі обов'язково маркуються на бічній поверхні за призначенням: «СМ» (сире м'ясо), «ВМ» (варене м'ясо), «СР» (сира риба), «ВР» (варена риба), «СК» (сира кура), «ВК» (варена кура), «СО» (овочі), «СО» (сирі овочі) м'ясна гастрономія), "С" (сир), "РГ" (рибна гастрономія), "М" (…
Що не можна різати на дерев'яну шахівницю?
Найважливіша вимога: продукти, які їдять сирими (хліб, зелень, овочі) не можна різати на тій же дошці, на якій обробляють рибу та м'ясо. Причина очевидна – у м'ясі можуть бути бактерії, сальмонели, наприклад. У процесі теплової обробки вони гинуть і кінцевий продукт є нешкідливим для людини.Похожі