Медова трава виділяє глікозит, який набагато солодший, ніж цукор. Однак глікозит нешкідливий для здоров'я. Вченими доведено, що при регулярному застосуванні стевія зменшує рівень цукру в крові та допомагає підшлунковій залозі виробляти інсулін..27 вер. 2020р.
Що шкідливіше за стевію чи цукор?
Стевія має інтенсивний солодкий смак (у 200-300 разів солодший за цукор); нульова калорійність, що не засвоюється організмом, не впливає на роботу підшлункової залози, не втрачає смакових якостей при термічній обробці.
Який найнешкідливіший замінник цукру?
Найбільш безпечні замінники цукру, це еририт, стевія та сукралоза. Про це журналістам розповіла лікар-ендокринолог клініки МДУ, кандидат медичних наук Зухра Павлова.