Морозиво картопля швидко розварюється, тому рекомендується варити окремо і додавати в супи за 5-10 хвилин до готовності. Якщо солодкий присмак надто явно виражений, у воду при варінні картоплі додають 1-2 столові ложки оцту.9 лист. 2017р.
Що робити з картоплею, яка замерзла?
Як розморозити картоплю
- Зі сховища картоплі візьміть ту кількість, яке негайно використовується.
- Воно вирушає у гарячу воду (близько 50-60 ºC). Потрібно простежити за тим, як шкірка починає розморожуватися і чистити стає легко.
- Очистіть шкірку і одразу додайте до страви, яке готується зараз.
Чи можна використовувати морожену картоплю?
Така картопля нешкідливий. Єдине, що дуже неприємно – це її солодкуватий присмак. Він виникає через те, що з неї виділяється фруктоза і сахароза. Щоб уникнути цього, не давайте йому повільно розморожуватися, а швидко кидайте в гарячу воду.