Нейтралізувати пересол допоможе кислота чи цукор. Якщо дозволяє рецептура, до пересоленої страви можна додати лимонний сік, томатну пасту або помідори, цукор, мед. Ще один варіант для порятунку страви – приготувати другу несолону порцію і змішати з пересоленою.
Як прибрати зайву сіль із бульйону?
Зайву сіль у будь-якому супі швидко вберуть шматочки сирої картоплі або часточки свіжого яблука. Додайте їх у бульйон і залиште варитись протягом десяти хвилин на слабкому вогні. Після – приберіть шумівкою. Якщо це не допомогло, покладіть столову ложку цукру в каструлю.
Що робити, якщо в супі багато солі?
Перший і найдієвіший спосіб – додати картоплю. Якщо ви ще не додавали картопля в суп, А його наявність там передбачається, то просто додайте картопля і спробуйте суп через 10 хвилин. Зайва сіль вбереться в картоплю.