Простий часник далеко не простий – він і лікар, і найсмачніше доповнення до багатьох страв з м'яса, риби та овочів, смак яких був би далеким від досконалості без такого пікантного компонента. Часник маринують і квас, сушать і заморожують; а ще з часнику готують соуси, приправи, желе і навіть варення.16 лист. 2015р.
Що робити зі свіжим часником?
Часнику потрібно добре просохнути: стебло має позбутися вологи, а лушпиння – легко відходити. Після сушіння потрібно підрізати стебло, залишивши 5-8 см, і коріння, а також руками зчистити верхнє лушпиння. Потім потрібно розкласти часник на поверхні, що провітрюється і знову дати йому полежати пару днів.
Де можна використати часник?
Часник найчастіше використовується як ароматизатор, але його також можна їсти як овоч. Він використовується для ароматизації багатьох продуктів, таких як заправки для салатів, вінегрети, маринади, соуси, овочі, м'ясо, супи та тушковані страви . Його часто використовують для приготування часникової олії та часникових тостів.