Великдень – це день рясного частування. Після Великого Посту на стіл у цей день виставляються різні та смачні страви. І серед них перше місце посідають ритуальні страви. І, перш за все, це паски, паски та фарбовані яйця.
Що роблять у Великдень коротко?
У Росії на Великдень традиційно печуть паски, фарбують яйця та висвітлюють їх у церкві. Як правило, освітленням їжі займаються у Страсну суботу, напередодні урочистого великоднього сніданку. Особливе місце в житті кожного росіянина займає фарбування яєць на Великдень, адже цей процес має свою чарівність і чари.
Що зазвичай роблять на Великдень?
Протягом Великої Суботи та після великоднього богослужіння у храмах освячують паски, сирні пасхи, яйця та все, що приготовлено до святкового столу для розговіння після Великого посту. Великодні яйця віруючі дарують один одному як символ чудової появи на світ — Воскресіння Христового.