Залийте шипшина гарячою водою, але не окропом. Закрийте термос і дайте настоятися ягодам. Цілим плодам для цього знадобиться 8-10 годин, а подрібненим вистачить 2 години, але можна залишити і довше. Цілі ягоди можна заварити повторно один і навіть двічі, якщо вони досить великі та м'ясисті.30 жовт. 2022р.
Як використовувати сушену шипшину?
Сушену шипшину використовують для приготування компотів, киселів, заварюють у чай, роблять шипшинний настій, відвари. Для посилення смаку додають подрібнені ягоди в перші та другі страви, в соуси та пюре.
Навіщо сушена шипшина?
СУХІ ПЛОДИ ШИПІВНИКАВисушені плоди шипшини дуже багаті на вітамін С, завдяки цьому їх можна застосовувати як відмінний лікувальний засіб при застудах та ГРВІ, що зміцнює імунітет. Шипшина корисна при анемії, ревматизмі, болях у попереку, працює як сечогінний і жовчогінний засіб.