Свіжий хліб ми ковтаємо майже не розжовуючи — він м'який. А в шлунку м'якуш починає контактувати з соляною кислотою, яка взагалі-то більше призначена для перетравлення м'яса. Резюмуючи, можна сказати, що сухар або просто сухий хліб, на відміну від свіжого хліба, перетравлюється краще.25 черв. 2018р.
Що корисніше за хліб чи сухарі з хліба?
Сушений хліб можна віднести до корисних для здоров'я продуктів, оскільки він має низку переваг перед свіжим. Домашні сухарики багаті на клітковину – дуже важливий елемент для травної системи. Також у них міститься менше калорій і легше засвоюються.
Який хліб корисніший за свіжий чи підсушений?
Підсушений хліб краще засвоюється організмом, сприяє покращенню перистальтики кишківника.. Такий хліб дозволено навіть для хворих на гастрит.