Можна використовувати як свіжі, так і сухі дріжджі для приготування хліба, хоча свіжі надають більш насичений дріжджовий смак. Для іншої випічки також можна використовувати будь-який вид дріжджів. Різниця – у їх кількості. Живих пресованих дріжджів потрібно найбільше, сухих активних – втричі менше, ніж живих.21 черв. 2022р.
Які дріжджі краще брати?
Для домашнього хлібопечення слід віддати перевагу пресованим та сухим швидкодіючим дріжджам. Пресовані (сирі) дріжджі. Насамперед, дивимося на дату виробництва. Якщо термін придатності наближається до закінчення, такі дріжджі не слід купувати.
Які дріжджі краще сухі чи сирі для Великодня?
Пресовані дріжджі найкраще підходять для паски, тому що сухі можуть не витримати триразового підняття та обминання тіста.. Тісто на пресованих дріжджах стає ароматним вже на етапі підняття, а готові паски виходять пишними і довго зберігають свіжість.