Найкраще смажити рибу на чавунної сковороди, Що прогрівається рівномірно. Але за відсутності такої можна використовувати і звичайну тефлонову. Сковороду потрібно сильно розігріти, покласти олію, а потім рибу. Олії потрібно стільки, щоб риба була занурена в нього наполовину.
У чому панувати рибу?
Жирні сорти риби добре запанікувати в рисовому борошні, яке у розігрітому жирі утворює тонку, хрумку скоринку. Для панування можна використовувати несолодкі кукурудзяні пластівці, які треба подрібнити до крихти. Ще один спосіб панування, коли частину пшеничного борошна замінюють кукурудзяним борошном.
Яка сковорода підходить для смаження риби?
Чавунна пательня дуже довговічна. Вона на 100% підходить для смаження риби. У ній кожне блюдо виходить соковитим і ніжним, ніби ви готували його на багатті. Чавун довго не остигає і продовжує нудити рибу навіть після того, як ви зняли його з плити.