У цьому немає нічого дивного, адже вимочування дозволяє забрати у оселедця зайву сіль і зробити смак риби ніжнішим. Найкращий смак оселедця можна отримати, якщо замочити її в молоці або суміші молока та води 1:1. Коли немає молока, не засмучуйтесь і замочіть рибу просто в чистій воді.
У чому різниця між оселедцем та оселедцем?
Відразу домовимося про терміни: оселедець – це сама риба, а оселедець – це вже солона оселедець. Тому в морозивому вигляді ви купуєте оселедець, а засоливши його, радієте вже оселедцю.
Як покращити смак старого оселедця?
Поліпшити смак купленої оселедця також допоможе поширений і напевно найулюбленіший спосіб – додавання маринованої цибулі.
- Для цього цибулину очищають, нарізають кільцями або півкільцями.
- Викладають в емальований посуд, додають цукор, сіль, оцет і, намагаючись не пошкодити кільця, злегка мнуть цибулю руками.