Фундук містить альфа-токоферол, варіант вітаміну Е, який, як відомо, здатний знижувати ризик раку на 50 відсотків. Ці горіхи також є багатим джерелом марганцю. Відомо, що цей мінерал входить до складу антиоксидантного ферменту мітохондрій, який також відіграє важливу роль у запобіганні раку.31 січ. 2020р.
Скільки горіхів фундука можна з'їдати за день?
30 грам Рекомендована порція фундука (як і інших горіхів) 30 грам в день. Фундук їдять сирим, як здоровий перекус між прийомами їжі, додають у каші та салати, використовують для приготування десертів.
Навіщо корисний фундук для жінок?
Фундук в жіночому меню кращий перекус у період менопаузи та профілактика кишкових захворювань. Горстка лісових горіхів містить 2,7 г або 10% добової норми клітковини. Поєднання магнію з кальцієм, вітамінами A, C, E уповільнює старіння, зміцнює волосся та зменшує больові симптоми, пов'язані з щомісячним циклом.