Нейтралізувати гостроту крім цукру допоможе кислота. Але кислі продукти потрібно додавати обережно, щоби остаточно не зіпсувати страву. Додайте в їжу сік лимона чи лайма, ложку оцту чи кислі помідори.19 жовт. 2022 р.
Що робити, якщо страва вийшла занадто гострим?
Молочні та кисломолочні продукти чудово допомагають погасити пожежу у роті. Якщо ви з'їли щось дуже гостре, краще не запивати це водою чи пивом. Ідеальний варіант – молоко. Йогурт і сметана, до речі, теж досить непогано справляються із цією проблемою.
Що робити, якщо переборщили з перцем?
Якщо ти переборщила з перцем, не поспішай позбавлятися страви. Ситуацію можна виправити кількома способами. Якщо це суп або гарнір, просто додай більше овочів або крупи. Суп можна розбавити водою або готовим бульйоном.