Якщо ви хочете, щоб аджика вийшла дуже гострою, не очищайте перець від насіння. Просто відріжте у овочів хвостики. Якщо віддаєте перевагу менш палкій страві, розріжте перці вздовж навпіл і видаліть насіння.19 сент. 2018р.
Що робити, якщо занадто гостро?
Молочні та кисломолочні продукти чудово допомагають погасити пожежу у роті. Якщо ви з'їли щось дуже гостре, краще не запивати це водою чи пивом. Ідеальний варіант – молоко. Йогурт і сметана, до речі, теж досить непогано справляються із цією проблемою.
Як нейтралізувати гостру їжу?
Найкраще позбутися печіння перцю допомагають:
- Молоко. Капсаїцин розчинний у жирах, тому розбавляється і вимивається з рота, коли ви п'єте молоко. …
- Цукровий сироп. Сахароза вбирає молекули капсаїцину та нейтралізує його дія. …
- Лимон чи щось кисле.