Козан слід розжарювати та поливати стінки казана олією за допомогою кухонного шумування. Процес прожарювання триває 20 хвилин. Після цього необхідно дати казану охолонути, прибрати всю олію і так само, як і в попередніх методах – натерти казан папером або сухим рушником.
Що робити із казаном перед першим використанням?
Розташувати казан над вогнем, прожарити його протягом 10-15 хвилин, таким чином згорить заводське масло, в чому можна переконатися по сизому диму, який виходитиме від казана. 2. Насипати у казан близько 1,5 – 2 кг великої солі. Завдання солі – увібрати в себе весь бруд з поверхні казана.
Як прожарити казан уперше?
Як правильно прожарити (обпалити) казан
- Прожарюйте казан з кришкою на сильному вогні приблизно 30 хвилин для повного вигоряння технічної олії. …
- Дайте казану охолонути 10-20 хвилин. …
- Ставимо казан на вогонь. …
- Використовуючи шумівку обробляємо казан олією, розподіляючи олію по стінках казана кожні 5 хвилин.