Стрілки часнику свіжі використовують у їжу. З них готують соуси, бутербродні маси, додають у салати, перші та другі страви.. Влітку їх можна зібрати лише у певний період – він нетривалий, лише 2-3 тижні.
Як можна використовувати стрілки від часнику?
Часникові стрілки на зиму – найкорисніша заготівля. Виходить і приправа, і соус одночасно. Таким чином, ви зможете приготувати будь-яку страву з ароматом часнику, і вам не доведеться чистити часник і видавлювати його. Достатньо буде дістати баночку із часниковими стрілками та взяти ту кількість, яку необхідно.
Чим корисні смажені стрілки часнику?
Стрілки часнику можна використовуватиме профілактики авітамінозу і інфекційних захворювань. Вони знищують паразитів у кишечнику, покращують травлення, нормалізують артеріальний тиск, надають сприятливий вплив при атеросклерозі, покращують склад крові.