Заморожене материнське молоко можна дістати за годину до вживання і підігріти в посуді з теплою водою або розморозити його при кімнатній температурі. Можна дістати молоко з морозильника, помістити в холодильник і використовувати протягом 24 годин після переміщення в холодильник.
Як правильно розморожувати грудне молоко?
Грудне молоко можна розморожувати у холодильникузазвичай це займає близько 12 годин. Можна помістити пляшечку або пакет із замороженим молоком під струмінь теплої води (макс. 37 °C). Не розморожуйте грудне молоко за кімнатної температури.
Як правильно розморозити заморожене молоко?
Розморожування молока здійснюється трьома способами:
- у холодильній камері при температурі 3-8 градусів протягом 1-2 діб;
- за кімнатної температури;
- шляхом підігріву на мінімальному вогні на водяній бані.