Корінь використовують у свіжому, маринованому, висушеному видах. Його додають у чай, м'ясні страви, овочеві салати, подають разом із суші.. Кондитери люблять прянощі за пікантний смак, який вона надає випічці, а пивовари готують оригінальне імбирне пиво.
Як правильно використовувати корінь імбиру?
Вживають як свіже коріння, так і висушене, подрібнене на порошок. Можна побачити їх у цукрі чи маринованими (часто подають, як приправу до суші). Звичайно ж, найкраще і корисне – це свіже коріння. Як приправу їх додають у різні м'ясні, овочеві та рибні страви; з ними заварюють чай.
Які хвороби лікує корінь імбиру?
Лікарі рекомендують: Ендокринологи радять вживати імбир при діабеті 2 типу, хвороб щитовидної залози, надниркових залоз, для відновлення гормонального фону. Для профілактики сезонних застуд, при вірусних захворюваннях. Корінь має зігріваючий, потогінний, відхаркувальний ефект, зміцнює імунітет.