Зберігати виноград необхідно у приміщеннях без сонячного світла та протягу, з режимом температури від +2,5 до +8,5°С, з провітрюванням раз на місяць. Приміщення, призначене для зберігання, звільняють від сміття, і проводять дезінфекцію, обкурюють сіркою і, якщо треба, на стінах оновлюють побілку.
Як найкраще зберігати виноград?
Температура повітря у холодильній установці повинна становити від -1 до +1 градуса, точна цифра залежить від сорту винограду та умов, у яких він ріс. Оптимальний показник відносної вологості повітря у холодильних камерах для зберігання винограду – 90-95%.
Як зберегти плоди винограду після збирання врожаю?
Після того, як виноград зібраний незадовго до свого повного дозрівання і дуже швидко охолоджений відразу після збирання, найкращою температурою зберігання для всіх сортів буде -0,5 – 0°C. За цієї температури проростання суперечка сірої гнилі тимчасово припиняється.