Сотейник з товстим дном добре сполосніть холодною водою, всипте цукор та додайте воду. Поставте сотейник на невеликий вогонь і прогрійте до кипіння, постійно помішуючи силіконовою лопаткою або дерев'яною ложкою. Заважайте акуратно, не забризкуючи стінки сотейника.
Якщо чай холодний, то цукор розчиняється повільно. Навпаки, якщо гарячий чай і розмішується ложечкою, то розчинення відбувається швидко. Потрапляючи у воду, молекули цукру, що знаходяться на поверхні кристалів цукрового піску, утворюють із молекулами води міжмолекулярні (водневі) зв'язки.
Всипте в сотейник 5 столових ложок коричневого цукру, додайте нарізаний шматочок вершкового масла|мастила|. Поставте сотейник на середній вогонь. Як тільки олія розтопиться, зменште вогонь до мінімуму. Готуйте, помішуючи, до повного розчинення цукру у маслі.