Під час варіння шкірку в жодному разі знімати не можна. Інакше консистенція м'яса буде надто пухкою. А ось при запіканні шкіру цілком можна видалити, щоб м'ясо вкрилося рум'яною хрусткою скоринкою; Додавати в бульйон спеції, прянощі та овочі.
Надзвичайно ніжною та ароматною виходить рулька, приготована в пиві. Дві свинячі рульки ретельно помийте та замочіть у воді чи молоці на 10 – 12 годин.
Деякі господині вимочують м'ясо протягом кількох годин у холодному молоці, щоб рулька була ніжною. Після цього свинячу ніжку можна запекти, хоча багато кухарів спочатку відварюють її протягом години в бульйоні з додаванням коренів та овочів або в пиві, як у Мюнхені.