Як правильно почистити оселедець, щоб не було кісток?
Проводимо пальцем вздовж хребта та акуратно відокремлюємо філе від хребта. Також відокремлюємо хребет від іншої половинки філе. Все, хребет з усіма великими кістками ми вилучили. І тепер за допомогою звичайного пінцета, видаляємо дрібні кісточки, що залишилися, ви легко зможете відчути кісточки, провівши по філе пальцем.
Як видалити кістки з солоного оселедця?
Робимо надріз зверху списки вздовж усієї риби, піддаємо шкірку і акуратно знімаємо її з обох боків.. Тепер настала черга кісток. Надріз має бути близько 1-2 см залежно від розміру риби, тоді ми зможемо поділити її на 2 частини одним рухом. Як тільки риба розділена вздовж, акуратно витягуємо кістку.