Догляд за чавунною посудом без покриття:
- У чавунною посуді не можна зберігати їжу.
- Мити чавунну посуд необхідно без використання агресивних абразивних і миючих засобів (це руйнує антипригарний шар, що утворився) тільки вручну без використання посудомийної машини.
- Після миття виріб потрібно добре просушити.
З використанням солі. Наповніть до половини нову сковороду, сотейник або жаровню кухонною сіллю. На сильному вогні прожарите чавун, постійно перемішуючи сіль, щоб вона не пригорала. Виконуйте цю операцію не менше 10 хвилин (що більше діаметр посуду, тим довше треба її прожарювати).
Це означає – небажано – соняшникове (120), але добре – волоського горіха (150), і добре – льон (200). Цей полімерний шар зазвичай наносять на фабриці. Якщо вона є, можна просто створити жирову плівку і все.