Дістаньте м'ясо з клешнів і ніжок, розколюючи їх щипцями, качалкою або ручкою важкого ножа. Не розколюйте клешні з силою, щоб не пошкодити м'ясо, – достатньо, щоб панцир трохи тріснув у кількох місцях. А з ніжок краба м'ясо можна дістати ще тоншою вилочкою або просто висмоктати.
Приготування
- Кінцівки краба розморозити затоку окропом.
- Одягти рукавички, відокремити фаланги одну від іншої.
- Розрізати ножицями з одного боку панцир.
- Вийняти м'ясо. Видалити хітинові пластини.
- З клешнів краба вийняти м'ясо. Найзручніше це зробити пінцетом.
- Смачного!
Якщо у краба твердий панцир, його їдять як омара. Клішні беріть руками за кінчик, мачте в соус і висмоктуйте. Частини панцира складіть край тарілки. Частини панциря зеленого кольору у омарів та крабів не їдять.