Є шашличок прямо зі шпажки не можна, його спершу необхідно зняти. Для цього підніміть шпажку під кутом, один кінець упираючи її в тарілку, і за допомогою вилки акуратно зніміть шматочки. Знімайте їх поетапно, по одному робити це потрібно акуратно. Після шпажку кладуть на край тарілки, а шматочки їдять ножем та вилкою.18 квіт. 2017р.
Як правильно по етикету їсти шашлик?
Як шашлик за правилами етикету За правилами етикету необхідно взяти прилад під кутом 45 градусів і акуратно виделкою зняти шматочки м'яса на тарілку. Якщо шматочки занадто великі, їх варто нарізати ножем, притримуючи вилкою. Оптимальні шматки повинні легко поміщатися до рота, не створюючи проблем з жуванням.
Як правильно їсти шашлик руками чи вилкою?
Багато хто вважає, що шашлик можна їсти руками, але насправді ні. За правилами, його треба їсти або прямо з шампура, або зняти м'ясо з шампура на тарілку і є за допомогою ножа та вилки. Звісно, на природі такі тонкощі не потрібні. У будь-якому вигляді їдять із приладами.