Вино має трохи постояти відкритим, щоб воно повільно «прокинулося» і повною мірою розкрило свій ніжний аромат та палітру смаку. Говорячи мовою науки, вино повинне звільнитися від летких ефірних парів спирту та таніну. Процедура може зайняти від кількох хвилин до кількох годин. 6 травня 2017р.
Як правильно аерувати вино?
Процес аерування може виглядати по-різному: це і переливання в декантер і пропускання вина через аератор, і просто «відстоювання в келиху». Чим інтенсивніше аерування, тим коротше життя вина у келиху. Це треба враховувати. Саме тому щадним способом вважається «аерування в келиху».
Як працює аератор вина?
Бульбашки кисню в аераторі витісняють пари таніну та різкі алкогольні випаровування. Напій стає м'якшим, розкривається його смак і благородний букет.