Папір для випічки укладають по всій поверхні листа або приладдя для приготування страви. Необхідно запобігти дотику продукту, жиру та соку з формою для приготування. У разі застосування виробу з одностороннім силіконовим покриттям – його кладуть на деко необробленою стороною вниз.12 березня. 2021р.
Якою стороною правильно покласти пергаментний папір?
Запам'ятовуємо: на лист або у форму (причому вона підходить навіть для невеликих форм для кексів) пергамент кладеться матовою стороною вниз, а глянсовою – нагору.
Чи потрібно змащувати олією пергаментний папір для випікання?
Відповідь це питання можна знайти на упаковці. Якщо виробник вказав, що папір покритий силіконом, то не потрібно змащувати його поверхню перед тим, як класти вироби з тіста.. Якщо такої інформації немає, і ви боїтеся, щоб ваша випічка не прилипла – помажте папір вершковим або рослинним маслом.