Насіння перед смаженням обов'язково треба промити. Причому робити це треба під проточною водою: насипати насіння в друшляк і мити під струмінь теплої води, перебираючи насіння руками. Промите насіння перекласти на рушник і трохи просушити. Поки насіння сохне, потрібно приготувати сковороду. 6 лип. 2017 р.
Як добре промити насіння?
Насіння гарбуза акуратно відокремлюється від м'якоті, потім поміщається в друшляк і промивається під струменем холодної води.. Промивати насіння потрібно до тих пір, поки вони не очистяться від волокон і не перестануть бути в'язкими.
Чи можна мити насіння?
Найчастіше — так, потрібно. Якщо на упаковці горіхів або насіння не вказано, що вони готові до вживання, краще вимити їх перед вживанням або приготуванням їжі. Це особливо важливо, якщо ви придбали їх очищеними, тобто без лушпиння або шкаралупи.