Щоб зелень не зав'яла, поставте її в баночку з холодною водою, загорніть у поліетиленовий пакет і заберіть у холодильник, у відділення для овочів (нижній ящик). У поліетиленовому пакеті. Можна зробити простіше: збризкати зелень холодною водою і нещільно загорнути в поліетиленовий пакет, зберігати у відділенні для овочів.
Зелень потрібно замочити у ємності з прохолодною водою на 15 хвилин, періодично змінюючи воду та розбираючи зелень по окремих листочках і гілочках, поки на дно не осяде весь бруд і вода в ємності не стане чистою. Після цього зелень потрібно ретельно ополоснути під проточною водою.
Вся зелень промивається під струменем проточної води щонайменше п'ять хвилин. Та частина, яку планується використовувати без додаткової термічної обробки, потребує спеціального очищення. Її необхідно помістити на 10-15 хвилин у 10% розчин кухонної солі або 3% розчин етанової (оцтової) кислоти.