Тому покупну тріску треба попередньо зволожити. Її замочують у воді, виймають, дають стекти зайвій воді, трохи підсушують, розклавши тонким шаром на тканині. І можна закладати у коптильню. Вологість тріски для копчення має бути в межах 50-65%.
Як правильно замочити тріску для копчення?
Щоб тріска не прогоріла. Тому перед приготуванням на грилі. замочуйте тріску для копчення у воді на 20 хвилинщоб вона довше віддавала дим і аромат вашим стравам.
Як підготувати тріску для копчення?
Основним завданням при підготовці деревини до копчення є доведення вологості у матеріалі до необхідного відсотка. Занадто мокра тріска даватиме нерівномірний дим із високим вмістом канцерогенів, а пересушена швидко згорятиме. Для підготовки потрібно замочити тріску у воді на 3-4 години.