Напій із соку брусниці приймають при застуді, загальної слабкості, головних болях, розбавляючи його охолодженою кип'яченою водою в пропорції один до трьох з додаванням цукру або меду. Пити по півсклянки після їжі три-чотири рази на день. Будьте здорові !
У народній медицині застосовують також ягоди брусниці. Ними лікують туберкульоз легень, гастрити зі зниженою кислотністю, ревматизм. Відвар ягід (морс) добре допомагає при лихоманливих станах. Сік корисний при зниженому артеріальному тиску, а свіжі ягоди полегшують стан хворих при неврозах клімактеричних.
Брусниця зміцнює стінки судин, має антисклеротичну дію. Відвар із сухого листя застосовується при стоматиті, пародонтозі та запаленні ясен. Відвар листя брусниці п'ють при цукровому діабеті, ревматизмі, подагрі, захворюваннях нирок, сприяючи виведенню каменів та солей.