Традиційно полуничний лікер п'ють, попередньо охолодивши його до 10 °С. Великі келихи не підійдуть. Ідеальний варіант – шоти. XuXu п'ють не лише у «чистому» вигляді.
Гіркі лікери на травах закушують цитрусовими фруктами, в ідеалі апельсинами та лимонами. Фруктові лікери прийнято доповнювати тими самими фруктами, що у основі букета. Так само чиніть і з ягідними лікерами. До солодких вершкових і кавових лікеров як закуска підійде печиво, кекси та інша випічка.
Практично все лікери – Аперитиви або діжестиви. Їх подають перед трапезою, після закінчення або не пов'язують з прийомом їжі. Гарні лікери у чистому вигляді та у складі коктейлів, розбавлені іншими алкогольними та безалкогольними напоями та у складі кремів.
1. В чистому вигляді
- Солодкі лікери подають як діжестив, тобто після основної трапези. …
- При подачі лікер потрібно охолодити до 12-20 градусів. …
- Пити лікери рекомендується з чарок із довгою ніжкою;
- Якщо ви взяли солодкий лікер, то його краще пити з фруктами або ж подавати до чаю та кави;