Оптимальна температура напою 18-20 градусів. Елітний віскі подають у келихах, що мають форму тюльпана, або в роксах – циліндричних склянках з товстим дном.. Можна також використовувати склянки "тумблери". Наповнювати келихи слід приблизно на одну третину, що становить близько 35 мл – обсяг однієї порції.
Правильним гастрономічним поєднанням для віскі ірландці вважають устриць, копчену рибу, дичину. Закушувати міцний алкоголь можна також сиром, в'яленими фруктами.
М'ясо, птах, яловича мова підійдуть для віскі з агресивним смаком, а також із запахом диму та фруктів. Копченою червоною рибою правильно буде закушувати м'якіші напої. Алкоголь з ароматом трав краще вживати з морепродуктами – устрицями, креветками, рибою.
Конкретний вибір залежить від сорту алкоголю: Односолодовий віскі з димним або фруктовим ароматом п'ють під м'ясо (баранину та телятина), птицю, яловичу мову. М'який купажований віскі п'ють під копчену червону рибу (в ідеалі лосось). Купажований віскі із трав'яним ароматом п'ють під морепродукти (креветки, устриці).