Ножі та ложки розкладають праворуч від тарілки. Виделки – зліва. Десертну ложку кладуть над тарілкою. Використати прилади слід у зворотній від тарілки послідовності: найвіддаленіші використовують для страв, які приносять першими.16 березня. 2020р.
Як треба ставити ложки вилки та ножі у підставку?
4. Правильне сервірування столових приладів передбачає, що ножики та ложки поміщають з правого боку, а вилки – з лівого. 5. Леза клинків завжди дивляться у бік посуду.
Як ставлять прилади на стіл?
Столові прилади повинні бути на відстані 10 мм один від одного та тарілки. Зліва лежить вилка, а праворуч ніж, як і ложка. Виделка повинна лежати зубами вгору, а ніж лезом до тарілки. Якщо в меню більше трьох страв, то не потрібно викладати всі столові прилади, вони повинні виноситися тоді коли будуть потрібні.