Перед подачею солодких страв прибирають зі столу весь використаний посуд, залишаючи тільки фужер, келих для шампанського, чарку для десертного вина або лікеру. Стіл сервірують десертними тарілками та десертними чи фруктовими приладами.
Як правильно подавати і їсти солодкі страви коротко?
Отже, перед подачею десерту зі столу прибирають все, крім склянок для води або соку та келихів для вина. Якщо на десерт подаються фрукти та сир, то на столі з лівого боку від тарілок обов'язково повинні стояти тарілки з десертними вилками та ножами. Ручки ножів мають бути спрямовані праворуч, а виделок – ліворуч.
Як класифікують солодкі страви?
Солодкі страви, що охолоджуються, бувають жельованими (киселі, креми, желе, муси, самбуки) і нежелюваними (компоти, фрукти в сиропах, збиті вершки з бісквітами або каштанами). До солодких страв, що заморожуються, відносяться морозиво, пунші, парфе, каймак, пломбір.