Надрізи виконуються різкими, швидкими та чіткими рухами, впевненою рукою. Інструмент потрібно тримати під кутом 45 градусів до поверхні тіста (як правило, але є винятки, коли надрізи роблять під кутом 25 або 90 градусів до поверхні заготівлі).14 січ. 2022р.
Чому не виходить розріз на хлібі?
ЧОМУ НЕ РОЗКРИВАЮТЬСЯ: – Якщо під час випічки бракує пари. Відбувається майже те саме: кірка починає формуватися занадто рано і про які надрізи вже не може бути й мови – вони навіки застигли. – Якщо надто багато пари: надрізи запливають, кірка стає глянсовою, тонкою.
Навіщо надрізають хліб перед випічкою?
Про ідентифікацію батонів Традиція надрізати батони ведеться з радянських часів, коли хліб продавався без упаковки і на його вигляд можна було визначити сорт якості.