Желатин візьмемо швидкорозчинний. Розведемо теплою водою, додаючи воду поступово та перемішуючи. З желатином проварюємо джем ще хвилин 5-7, а потім розкладаємо по простерилізованих баночках. Закручуємо баночки з полуничним джемом на зиму кришками, які також попередньо потрібно простерилізувати – прокип'ятити.
Як правильно розводити швидкорозчинний желатин?
Якщо у вас під рукою є швидкорозчинний желатин, то найкращою пропорцією буде 1:5. Залити його потрібно кип'яченою холодною водою та почекати 10 хвилин до повного розчинення, після чого його можна вилити у гарячий бульйон.
Як загустити джем за допомогою желатину?
У чашці розчинити желатин з|із| 1 столовою ложкою води. У велику миску налити склянку води та розігріти на плиті. Поставити чашку з желатином в миску, розтопити желатин на водяній бані. Потім вилити суміш у варення і перемішувати, щоб зберегти ефект, що желює.