Дістаньте овочі або фрукти з пакета, перекладіть у миску та поставте на нижню полицю холодильника. Як правило, для повного розморожування відбувається за 10-12 годин. Поступове розморожування не дає продуктам виділяти надто багато соку та зберігає вітаміни. Не слід розморожувати овочі та під проточною водою.May 18, 2020
Квасоля (стручкова та китайська) – 3-5 хвилин; Горох – 3-4 хвилини; Кукурудза – 3-4 хвилини; Суміші овочів – 5 хвилин.
Перед приготуванням заморожені овочі необхідно відтанути. Причому метод розморожування буде відрізнятися в залежності від обраних овочів та рецепту. Але до будь-якого з них застосовується єдине правило – не опускати овочі у киплячу воду.
Головне – НЕ РОЗМОРОЖУВАТИ! У випадку з овочами це означає гранично швидко, інакше вони трансформуються в "кашу", потемніють, виникнуть огидний присмак і аромат. Заморожені продукти забороняється обполіскувати – вода вимиває вітаміни та губить їх смак.