Принципи сервірування: Закусочна тарілка має стояти навпроти стільця на два сантиметри від краю столу. Якщо подаватимуться кілька страв, то під закусочну тарілку ставиться тарілка з великим діаметром. Якщо буде перша страва, то має стояти на столовій тарілці бульйонниця.
Як правильно сервірувати стіл тарілками?
Якщо потрібно поставити на стіл кілька тарілок для кожного гостя поміщайте глибокі страви на плоскі. Ліворуч від гостя на відстані 10 сантиметрів потрібно поставити тарілочку для десертів або хліба. Столові прилади потрібно розташовувати вістрям нагору. Ножі кладуть праворуч тарілки, а вилки зліва.
Які правила розміщення тарілок на столі?
Ті прилади, які використовуються першими, лягають ближче до тарілки. І далі — по черговості страв. Зліва від тарілки укладають вилки, а праворуч – ножі та ложки. У запасі завжди варто мати кілька додаткових приладів на той випадок, якщо комусь із гостей знадобиться новий.