Сушіння папороті на свіжому повітрі Спочатку повинна обсохнути і стекти вода після бланшування, потім підсохлий папороть розкладають на крафтовому папері в один шар і сушать у теплому і добре провітрюваному приміщенні від 2 до 4 тижнів.
Розкладіть солоний папороть по банкам і залийте солоним розсолом (1 частина солі на 5 частин води), додавши аскорбінову кислоту (0,5 г на літр). Закатайте банки кришками. Зберігайте банки з папоротою у прохолодному місці. Перед використанням в їжу слід вимочити папороть у воді дві доби, щоб сіль пішла.
Можна відразу розкладати пагони папороті за пакетами та заморожуватиале краще використовувати старий, перевірений спосіб. Розкладіть папороть на лотку тонким шаром, і укладайте в пакети вже після того, як він гарненько заморозиться. Свіжий папороть заморожувати не можна.