Для сушіння шипшини у духовці вам знадобиться деко. Розподіліть на ньому всі очищені та помиті ягоди рівномірно, завантажте в духову шафу та увімкніть термостат на температуру близько +40°C. За кілька хвилин додайте жару до +70°С.24 березня. 2021 р.
Як правильно сушити шипшину в домашніх умовах?
Рівним шаром викладіть ягоди. Увімкніть духовку на 50 градусів та залиште шипшина сушитися на 2-3 години. Іноді відкривайте дверцята на 5-10 секунд, щоб випустити вологу. Далі температуру збільшіть до 70 градусів та залиште шипшина ще на 5-6 годин.
Як правильно збирати та сушити шипшину?
Кущ шипшини дуже колючий, тому для збору бажано одягнути одяг з довгими рукавами та товсті рукавички. Ягоди краще зривати разом із залишками чашечки та з плодоніжками. Шипшина слід збирати у суху погоду, щоб листя та плоди були повністю сухими.