Розморожувати камеру потрібно при вимкненому холодильнику, з відчиненими дверима морозильної камери. Лід, що накопичився всередині камери, після закінчення часу почне танути. Для більш швидкого розморожування можна поставити посудину з гарячою водою в холодильник, закривши дверцята..
Як правило, процес займає від 3 до 12 годин. Можна запланувати процедуру на ніч, щоб із самого ранку закінчити необхідні клінінгові заходи. Якщо шар льоду великий, а пристрій старий, на розморожування може піти близько доби. Тривалість розморожування також залежить від температури у приміщенні.
Для того щоб помити морозильну камеру зсередини (а також її приладдя) використовуйте теплу воду з невеликою кількістю миючого гелю. Після чищення промийте все водою і протріть насухо – підійде тканинна серветка, що добре вбирає вологу.
Можна, можливо поставити в морозильну камеру ємність з гарячою, але не киплячою водою. У жодному разі не використовуйте для розморожування спеціальні засоби в аерозолях, фени це може бути небезпечно.