Як варити заморожені пельмені, щоб вони не розвалилися?
Кидайте пельмені не в окріп, а в момент, коли з дна каструлі почнуть підніматися перші бульбашки (температура води 50-60 ° С). Після занурення у воду помішуйте пельмені шумівкою, щоб вони не прилипли до дна. Коли вода закипить, додайте склянку холодної води в каструлю і дочекайтеся повторного закипання.
Скільки варити заморожені пельмені після спливу?
Пельмені із заварного тіста краще томити 3-4 хвилини після спливання. Делікатес, у складі якого є жовток, потребує більше часу – 7–10 хвилин. Маленьким виробам достатньо 4-5 хвилин після закипання. Заморожене частування слід варити на 1-2 хвилини довше, ніж щойно зліплене.