Можна вчинити і наступним чином: в 150 мл води розмішати 2 столові ложки швидкоплинного желатину та залишити на 10-15 хвилин. Цього часу буде достатньо, щоб швидкорозчинний желатин набух. Потім нагріти на водяній бані до розчинення желатину і після цього додавати його до страви.
Що робити, якщо желатин не набухає?
Недотримання пропорцій Перша причина, через яку желатин не набухає або не розчиняється при нагріванні, пов'язана із замочуванням желатину, А саме з правильним співвідношенням загусника та води. Розрізняють 2 види желатину: порошковий та листовий. Кожен із цих видів має свій спосіб замочування.
Скільки треба чекати, коли набухає желатин?
Зазвичай порошковий желатин – швидкорозчинний і для замочування йому потрібно не так багато часу – 5-15 хвилин. Для замочування гранульованого желатину вам знадобиться від 20 хвилин і більше. Дотримуємося вказівок на упаковці.