Викладіть шипшина в каструлю і залийте теплою водою. На 500 мл рідини знадобляться 2 столові ложки плодів. Подрібнених ягід потрібно покласти трохи менше. Залишіть під кришкою на півгодини.30 Oct 2022
Достатньо залити 10 подрібнених ягідок 200 мл окропу, потримати на вогні 3 хвилини, настояти під кришкою 15 хвилин і процідити. Але і цей спосіб не найкращий. Найбільша кількість вітамінів збережеться у відварі, якщо приготувати його на водяній бані.
На водяній бані краще всього заварюється дрібно порізаний шипшина. Для цього подрібнені плоди заливають окропом із розрахунку 2 столові ложки на склянку води та тримають під кришкою на водяній бані 15-20 хвилин. Після шипшини необхідно дати настоятися 30-40 хвилин, потім процідити – і можна пити.
Ягоди можна заварювати як цілими, так і розрізаними або подрібненими в блендері – це вплине лише на якийсь час заварювання. Окріп зведе нанівець користь ягід шипшиниТому рекомендуємо заливати ягоди водою 80-90°С.