Оптимальними вважаються температура від -1 до +1 ° C та відносна вологість повітря 90-95%. Якщо температура нижче -1°C, починається процес потемніння качанів від серцевини навколо качан. Якщо знати, як правильно зберігати капусту, можна забезпечити сім'ю свіжою овочевою продукцією до весни.
В холодильнику. Оскільки оптимальна температура зберігання капусти від -1 до +1°С, у холодильнику її потрібно тримати в так званій зоні свіжості, яка є у всіх сучасних моделях. Якщо ні, капусту з успіхом зберігають у відділі овочів, виставляючи мінімальну температуру.
Перед укладанням на зберігання качан має бути свіжим і пружним, без слідів гнилі. Пакують такі качани в тонку харчову. плівку. Рулони бажано брати завширшки 45 см. Ця плівка трохи липне, внаслідок чого шари міцно прилягають один до одного.