Риба не псується протягом доби, якщо тушку промити, дати стекти з неї воді і укласти на лід у холодильнику, накривши чистою тканиною, що дихає. Для зберігання продукції тривалий термін при температурі -8º С протягом 7-15 діб використовують суміш льоду із сіллю.
Свіжу рибу не оброблену, слід зберігати при температурі нульової до +2. Потрошена риба може зберігатися до двох днів за температури +2 – +5. У сумці-холодильнику можна лише перевозити рибу. Копчення – це термічна обробка, яка допускає тривалого зберігання продукту.
У вакуумному пакеті свіжа риба без холодильника залишиться придатною три доби і навіть довше, якщо тримати її у прохолоді. Термічно оброблені дари моря та страви з ними також небажано залишати в теплому приміщенні довше, ніж на кілька годин.